Szegfűszeg: a legjobb szövetségese a bélparaziták ellen

0
1255
Szegfűszeg a legjobb szövetségese a bélparaziták ellen

Nyugaton széles körben elterjedt a meggyőződés, hogy a bélparaziták jelenlétének problémája csak az úgynevezett harmadik világ országaiban élő lakosságot érdekli, nagyon messze tőlünk, valamint az állatokat.

Nincs több baj. A WHO, az Egészségügyi Világszervezet, több mint 3 millió ember jelenlétét támogatta világszerte, akik ebben a rendellenességben szenvednek.

Néhányan azonban szenvednek ettől a problémától anélkül, hogy észrevennék, mert nem mutatnak olyan különleges tüneteket, amelyek visszatérhetnek Önhöz, következésképpen nem érzik annak szükségességét, hogy konzultáljanak orvosával. Ebben a cikkben foglalkozunk a bélparaziták problémájával.

Ezért arról fogunk beszélni, hogyan nyilvánulnak meg, és hogyan lehet a leghatékonyabban felszámolni őket. Mi is kezelni a természetes “repellens” ezeket a parazitákat, nevezetesen szegfűszeg, tartalmazott a kiegészítők méregtelenítő javítja anya szegfűszeg tinktúra. Tehát, ha te is érdekel ez a téma, vagy akár kétséges, hogy lesz hatással ez a bosszantó, kényes probléma, Olvass tovább.

Mik a bél paraziták?

Mik a bél parazitákA bélférgek nem más, mint többsejtű paraziták, különböző méretűek, különböző családokra osztva, helyesebben nevezik a bélférgek tudományos kifejezésével. A verminózis sokkal könnyebb szerződni, mint gondolnád.

A betegség által leginkább érintett alanyok közé tartozhatnak a korai életkorban élő gyermekek, mivel természetes hajlamuk van arra, hogy megkóstolják, bármi is történik velük a kezükben. Még a felnőtt alanyok sem mentesek a verminózis kialakulásától, különösen azokban az éttermekben és helyeken, ahol a szakácsok nem különösebben figyelnek a kézhigiénére.

Melyek a bélférgek, amelyek a leginkább érintik az embereket? A modern társadalomban a legelterjedtebb parazita fertőzések a pinwormok, más néven gyermekférgek jelenlétének köszönhetők, amelyek a gyermekpopuláció jó részét érintik.

Ez a fajta féreg nagyon kis méretű, törtfehér színű jön létre kizárólag az emberek. Egy másik féreg, amely széles körben elterjedt az emberi szervezetben, nagyobb méretű, mint az OXY, a szalagféreg, amelynek hossza akár több métert is elérhet.

A szegmentált laposféreg, ez a parazita tudományos neve, az embereknek a lárvái által fertőzött nem főtt vagy nyers hús lenyelése révén kerül átadásra. Más férgek, amelyek befolyásolhatják az embereket, az ascaridok, tudományosan Ascaris Lumbricoides, amelyek hazánkban is a verminózis legelterjedtebb okai közé tartoznak.

Az Ascariasis széles körben elterjedt, különösen olyan vidéki területeken, ahol a fekete vizet mezők öntözésére használják, vagy olyan helyeken, ahol a WC-k hiányoznak, vagy ahol a higiénia kívánatos.

A bélparaziták fő tünetei

A bélparaziták fő tüneteiA verminózis jelenlétében előforduló tünetek a legváltozatosabbak, de különös figyelmet kell fordítani a leggyakoribbakra.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a főbb figyelmeztetéseket, amelyek feltárják a paraziták jelenlétét a bélben vagy szeretteinek:

 • Bruxizmus vagy fogak csiszolása éjszakai alvás közben
 • Súlyos viszketés az orr csúcsán
 • Folyamatos villogás
 • Viszketés a nemi szervek, valamint a végbélnyílás
 • Erythema és dermatitis jelenléte
 • Fájdalom a köldökzsinórban
 • Hasmenés
 • Hányinger
 • Krónikus fáradtság
 • Köhögés éjszaka
 • Folyamatos keverés
 • Éjszakai rémálmok

Az egyik legfontosabb lépés, amelyet meg kell tennie annak megállapításához, hogy a paraziták jelen vannak-e a szervezetben, határozottan székletszabályozás. Ezt az ellenőrzést a telihold és az újhold napjain kell elvégezni, vagyis amikor a férgek szaporodnak és tojást raknak, ezért könnyebb észlelni őket.

Egy másik módszer, amely biztonságosabb, mint a fent leírtak, annak kiderítésére, hogy verminózisban szenvedünk-e, vérvizsgálatot kell végezni. Ezeket a laboratóriumi elemzéseket követően az eozinofileket számolják.

Az eozinofilek nem más, mint a fehérvérsejtek (leukociták), amelyek mind a parazita fertőzések védelmében, mind az allergiás reakciókban részt vesznek. Ha a jelenlétük 4-20% között marad, akkor verminózis jelenlétében lehetünk. Ha kétségei vannak a férgek jelenlétével kapcsolatban a bélben, de abban az esetben is, ha biztos benne, hogy a bélparaziták érintettek, elengedhetetlen az orvoshoz fordulni.

A bélparaziták megelőzése és megszüntetése

A bélparaziták megelőzése és megszüntetéseA személy tisztasága és higiéniája alapvető fontosságú a verminózis megelőzésében, ezért korai életkorban tanítani kell a gyermekeket. Egy másik hatékony fegyver a bélparaziták ellen lehet a megfelelő táplálkozás, amelyet olyan élelmiszerek jellemeznek, amelyek segíthetnek a verminózis ellensúlyozásában.

Között a leghasznosabb ételek ebben a konkrét esetben lehet emlékezni fokhagyma, curry, hagyma. Ezek az ételek nemcsak ízesítik ételeinket, hanem fontos parazitaellenes hatást is játszanak.

Ebben az esetben a mirha, a kurkuma és a tökmag is segíthet. Az első elősegíti az egész emésztőrendszer működését, a második májproblémák esetén, míg a harmadik javítja a húgyutak működését. A szegfűszeg használata segíthet a paraziták és a bélférgek elleni küzdelemben is.

Szegfűszeg egy nagyon gyakori fűszer is a mi asztalok, de nem mindenki tudja, hogy amellett, hogy egy kellemes ízű, hogy az ételek is gyulladáscsökkentő, antibakteriális, parazitaellenes tulajdonságokkal. Illóolajuk valójában szabályozza a paraziták proliferációját, megakadályozva, hogy ezek a szervezetek felszabadítsák a toxinokat a véráramba.

A szegfűszeg enyhíti a hasi fájdalmat, csökkenti a duzzanatot, megnyugtatja a gyomornyálkahártya irritációját. Élvezni fogja a szegfűszeg tulajdonságait, nem csak ezt a csodálatos fűszert használva a főzés során, hanem természetes kiegészítők használatával is.

Ezeknek a termékeknek köszönhetően a jótékony anyagok koncentráltabb, de teljesen ártalmatlan módon felszívódhatnak a szervezetben. Között a kiegészítők, hogy javasoljuk, hogy próbálja meg vannak azok fitoterápiás által termelt cégünk vezetett nagy szenvedély Dr. Roberto Cammarata.

Ezek mind 100% – ban természetes termékek, amelyeket a minőség és a tisztaság jellemez; valójában nem tartalmaznak alkoholt, szintetikus ízeket és festékeket, segédanyagokat és GMO-kat. A javasolt sok kiegészítés között vannak olyanok is, amelyek segíthetnek a bélparaziták elleni küzdelemben.